September 28, 2024

Nakon četiri godine odugovlačenja, Pentagon je konačno objavio 1574 stranica tajnih dokumenata. Još 2017. godine, časopis Sun je tražio od američke agencije da joj dostavi podatke u vezi sa tajnim državnim programom pod imenom AATIP (Advanced Aerospace Threat Identification Program) koji je imao za cilj istraživanje neidentifikovanih letećih objekata u periodu od 2007 do 2012. Javnost je saznala taj program tek 2017. godine kada je njen bivši direktor Luis Elizondo iznenada podneo ostavku i objavio snimke NLO-a čija se kretanja ne mogu objasniti našom postojećom tehnologijom.

Kako javlja časopis Sun, dokumenti uključuju brojne izveštaje o biološkim uticajima nakon susreta sa NLO, kao i studije o naprednim tehnologijama. Naravno, izvestan deo izveštaja nije objavljen zbog, kako se navodi – “zaštite privatnosti”.

Najveću pažnju privlači deo izveštaja u kome se navodi 42 medicinska izveštaja, kao i oko 300 neobjavljenih slučajeva gde su pojedinci pretrpeli izvesne povrede ili anomalije nakon susreta sa NLO-om. U pitanju su razne vrste opekotina, oštećenja nervnog sistema, glavobolje i kardiovaskularne tegobe za koje se tvrdi da su vrlo verovatno nastale kao posledica izlaganja elektromagnetnom zračenju.

Iako ovaj slučaj jeste veliki iskorak ka rasvetljavanju istine u vezi sa neidentifikovanim letilicama i vanzemaljskom tehnologijom, još puno toga ostaje pod velom tajne. Jedno od pitanja je – šta je sa istraživanjima i dokumentima koji datiraju pre 2007. godine i da li će i oni ikada biti objavljeni? Zašto je navedeni projekat prekinut 2017. iako nisu dobijena adekvatna i celovita obrazloženja svih fenomena koji su se javili kod očevidaca?

Mnogo je pitanja a premalo odgovora , ali nastavićemo da pratimo najnovije vesti na ovom polju.

Izvor: https://www.livescience.com/ufo-report-human-biological-injuries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *